Добри новини за хокея на лед след Изпълкома на БОК

 Българската Федерация по хокей на лед вече има свой представител в структурите на БОК и може да се похвали с две знакови победи от последните две седмици. На 4 октомври Председателя Мартин Миланов бе привлечен и приет в комисията “Ученически и Университетски спорт” от Изпълкома на Българския олимпийски комитет.

martin milanov

“Искам да благодаря на БОК и лично на г-жа Стефка Костадинова за гласуваното ми доверие. Осъзнавам голямата отговорност която поемам и ще се боря за популяризирането на спорта при подрастващите и в частност хокея на лед”

Сподели Миланов.

Членовете на комисията, сред които водещи професори, световни и олимпийски шампиони в различни спортове, гласуваха доверие на експерта и така показаха, че неговите умения и знания са важни за комисията и добрата му работа през последните години не е останала незабелязана. Мартин Миланов има нужните сили и хъс и е уверен че може много да допринесе за развитието на ученическия и университетски спорт. Той вече има различни идеи и редица замислени програми в тази насока.

BONC8192

Освен с тази огромна чест, Председателят на Българската Федерация по хокей на лед може да се похвали и с още една извоювана победа в края на септември на Конгреса на МФХЛ, който се проведе в испанския град Малага. На този конгрес той съумя да запази спечеленото по-рано същата година домакинство на двете световни първенства, които бяха под въпрос, и сега следва да се проведат през предстоящия сезон 2017/1018 г.

Едното събитие е световното първенство за жени при формат от шест отбора, което ще се проведе в самия край на годината през декември 2017, а второто е световното първенство за младежи до 20 години планувано за провеждане през януари 2018.

Домакинството и на двете първенства бе гласувано през юни в град Кьолн, Германия. Страната ни участва и бе одобрена с пързалка домакин Зимния дворец, която в последствие се оказа че няма да работи поради ремонтни дейности. Имаше голяма опасност двете домакинства на България на да бъдат отнети. Ръководството на родната федерация обаче, направи всичко по силите си да не изпусне страната ни тези спортни събития като бе готово да предложи различни варианти на международната федерация. Усилията им и увереността, че България е подходящия домакин, дадоха нужния резултат.